DESPRE NOI

1

Școala Gimnazială nr. 1 Toflea, reprezentată de cadrele didactice: LĂBUȘ DANIELA și POPA MIRELA, a participat la derularea unui Proiect European, Proiectul POSDRU/153/1.1/S/141867, Matematica digital. Curriculum opțional și resurse educaționale pentru clasa a III-a, Proiect cu finanțare externă.
Proiectul a avut ca scop implementarea opționalului Matematică digitală în școală, urmând ca pe viitor să se diversifice oferta educațională în alegerea opționalelor de la clasă.
De un real folos în aplicarea la clasă ne-au fost: ghidul învățătorului, ghidurile oferite elevilor și platforma interactivă de care elevii au fost foarte încântați.
Considerăm că disciplina opțională Matematica digitală poate fi o oportunitate de a realiza o matematică pe înțelesul elevilor, care să aducă în prim plan problemele cotidiene pe care elevii le au frecvent de rezolvat. Aspecte precum relevanța și autenticitatea problemelor propuse sunt amintite în treacăt în programele școlare, de cele mai multe ori fără explicații suficiente. De aceea, în ghidul destinat elevilor au fost formulate astfel de probleme, pe care elevii le pot întâlni şi în afara şcolii. Programa Matematică digitală răspunde cerinței de învățare personalizată a elevilor. Curriculumul nu mai este unul linear, comun pentru toți elevii, ci are o structură mai complexă, arborescentă.
Echipa de management va premia câte cinci elevi din fiecare clasă care au obținut rezultatele cele mai bune în baza evaluărilor prevazute în Ghidul elevului cu câte un set
de materiale educaționale/școlare ce conține:
• ghiozdan de spate pentru elevi;
• geantă sport;
• etui triunghiular;
• cutie sandwich;
• 5 caiete dictando;
• 5 caiete de matematică.23
Menționăm că și cadrele didactice implicate în acest proiect au fost provocate de a se înscrie într-o competiție națională organizată de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, competiție desfășurată în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Proba concursului a constat în elaborarea unei machete de învățare: detalierea unei unități de învățare, suportul de curs și elaborarea unor jocuri interactive.
La începutul lunii octombrie, am fost extrem de fericite să aflăm că școala noastră este în topul castigatorilor Competiției naționale, organizată de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă (MECS-UMPFE), în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.
Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă- Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice a oferit pentru fiecare școală câștigătoare câte un set educațional foarte valoros :
1 videoproiector,
1 tablă interactivă,
1 laptop,
1 licență sistem de operare pentru laptop,
1 licenţă pachet Office,
10 tablete PC
Recomandăm cu căldură implicarea tuturor cadrelor didactice din școală în astfel de proiecte, deoarece eforturile le vor fi răsplătite!

Prof. înv. Primar LĂBUȘ DANIELA
Prof. înv. Primar POPA MIRELA